Hogyan készüljünk fel a nőgyógyászati vizsgálatra? Nyomtatás E-mail
2008. December 02. kedd, 21:57

Nincs szükség különleges előkészületekre. Zuhanyozzunk vagy fürödjünk meg vizsgálat előtt. Tisztálkodásra lehetőleg csak szappant és vizet használjunk. Nőgyógyászati vizsgálat előtt nem tanácsos a hüvely bemenet környékét hintőporozni, bekrémezni vagy egyéb kozmetikumokkal „elfedni”, mert panaszok esetén ez megnehezíti a vizsgáló orvos számára a pontos kórismézést. Ne történjék hüvelyöblítés sem!

Kényelmes ruházatot és alsóneműt viseljünk. A vizsgálathoz le kell majd vetkőzni, így olyan öltözéket célszerű választani, amit nem kell hosszasan gombolgatni, ami gyorsan le- és felvehető. Kérjük hosszúnadrág helyett a szoknyát előnyben részesíteni! Jobb külön alsó és felső részt viselni, mint egybeszabott szoros ruhát.

Vizsgálat előtt írjuk le azokat a kérdéseket, amelyeket meg szeretnénk beszélni a nőgyógyásszal és vigyük magunkkal ezt a listát. (a körülmények hatására esetleg elfelejthetjük mit is akartunk kérdezni.)

Az orvos vizsgálat előtt szintén kérdéseket tesz majd fel. Tudni akar majd régebbi betegségről, a családban előfordult megbetegedésekről, arról, hogy mikor volt az első havi vérzés, és mikor volt a legutóbbi vérzés első napja, és így tovább. Vizsgálat előtt gondoljuk át ezeket az adatokat, hozzuk magunkkal korábbi zárójelentéseinket, menses naptárunkat.

Rendelésünkön lehetőség van arra, hogy az orvossal bizalmasan, négyszemközt beszélje meg panaszait. Tudni kell azonban, hogy amikor a vizsgálat elkezdődik, a nőgyógyászaton dolgozó nővér vagy asszisztensnő a vizsgálat során végig jelen van. Nőgyógyászati vizsgálat során hozzátartozó a helyiségben nem tartózkodhat. A vizsgálat befejezése és a páciens felöltözése után módot teremtünk arra, hogy a beteg által kért személy (férj, élettárs, stb.) a beszélgetés során jelen lehessen.

LAST_UPDATED2
 
Tisztelt Betegek!
Kérjük, hogy a honlapon található kérdőív kitöltésével írják le véleményüket szakrendeléseink szolgáltatásairól.


Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 66 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma550
Tegnap768
Ezen a héten550
Ebben a hónapban19024
Összesen1916952

Névnapok

Ma Ágnes ,holnap Vince, Artúr ,holnapután Zelma, Rajmund napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia